AUDIO

Autoconeixement en família

Magalí Roca

Image by Guillaume de Germain
Presentació: Autoconeixement en famíliaMagalí Roca
00:00 / 02:43

Transcripció de l'àudio:

En què es basa  l’acompanyament familiar que ofereixo?  Doncs, en facilitar a obrir la mirada de mi mateixa, la mirada  de la meva parella, si és que visc o manting una relació, i, per tant, obrir la mirada de la relació que tinc amb ella, obrir la mirada  que tinc dels meus fills i de la relació que tinc amb ells i, en definitiva, en obrir la mirada  de la meva família i de la relació que co-creem tots junts. Aquesta mirada obre una porta cap el camí de  l’autoconeixement per així  tenir una convivència familiar plena.

Per què l’autoconeixement, en què em pot servir i ajudar en el meu dia a dia?

  • Primerament, per a no donar les coses per sentades i sabudes,  per tant, per a qüestionar la meva identitat i la meva subjectivitat.

  • Per a acceptar les meves parts fosques i també les lluminoses.

  • Per  a responsabilitzar-me dels meus actes.

  • Perquè, com més em conegui a mi mateixa, millor em relacionaré amb els altres.

  • I per a poder acompanyar als meus fills des d'una mirada més conscient.

Aquests àudios no pretenen ser consellers de res, ni volen fomentar ideals de comportament ni fer judicis de valors del que està ben fet o del que està mal fet. Tot el contrari, volen facilitar l’autoconeixement per a que actuem amb consciència davant dels conflictes que se’ns obren dins del món familiar i poder així gaudir d’ell.

Aquest camí de l’autoconeixement és molt ric i ple de contrastos. Proposo, doncs, anar a poc a poc, deixant exigències a banda i connectar-me amb  el plaer de conèixer-me i de relacionar-me amb els altres.

A qui van dirigits aquests àudios? Doncs a totes aquelles persones que  visquin dins d’un entorn familiar, sigui quin  sigui i tingui la forma que tingui. Siguis mare, pare, avi, àvia, tieta, fill o filla...  La família ens toca a tots.